.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
کاغذ پاره ها
دکتر غلامعلی رنجبر

واقعاً این قلم قصد به زیر سوال بردن رئیس جمهوری محترم را ندارد، اگرچه این روزها عادت براین شده که در موقع انتقاد از رئیس جمهور ابتدا تمام عالم را گواه بگیرند که رای نگارنده یا منتقد قاطعانه به ایشان است و بعد جرات قلم زنی برای نقد ایشان پیدا بشود.

از همان اول گفته باشم که برخلاف تصور بسیاری از کسانی که صاحب این قلم را می شناسند این قلم از اردوگاه اصلاح طلبان وام نمی گیرد و به لحاظ اصولی نقدهای جدی بر نحوه نگرش آنها به حاکمیت، شیوه های ورود آنها در نقد، عمق اعتقاد آنها به منافع ملی و میزان تعصب آنها به دموکراسی و مردم سالاری دارد ولی این بدان معنی نیست که صاحب قلم سرسپرده اردوگاه اصولگرایی استُ هرچند در صورت رعایت همه موارد ادعایی به عنوان تنها گفتمان و سازوکار حاکمیتی که قادر به پاسداشت منافع ملی و اعتقادات اسلامی و انقلابی است، با تمام وجود به آن اعتقاد دارد.

سخن از مواظبت در موضع گیری ها و پاسداری از ارزش ها است. زمانی امیرالمومنین (ع) به لشکریان خود دستور داد که به قرآن های بر سر نیزه شده توسط لشکریان نفاق و کفر و دو رنگی معاویه توجهی نکنند که اینها کاغذ پاره هایی بیش نیستند و قرآن ناطق هم اوست. ظاهراَ جناب رئیس جمهور در مقابل منتقدان سرسختی نظیر آقای دکتر توکلی این موضع تند را گرفته که برای خدمتگزاری نیازی به کاغذ پاره هایی به نام مدرک نیست. اینکه آیا اشاره به کاغدپاره مقایسه منتقدان با لشکریان معاویه و مقایسه خود با امیرالمومنین (ع) است یا خیر به خود ایشان مربوط می شود. لیکن بحث در اینجا است که آیا مدرک تحصیلی واقعاً کاغذ پاره است؟

متذکر می شود که اینجانب اعتقاد دارد که سایر وزراء وضعیتی بهتر از وزیر پیشنهادی برای وزارت کشور را ندارند. یعنی اگر از نگاه رئیس جمهور و مجلس محترم جناب آقای کردان شایستگی احراز پست وزیر کشور را دارد، به نظر می رسد وزرای دیگر وضعیتی مطلوب تر از ایشان نداشته باشند. در حافظه این ملت است که زمانی آقای محصولی برای وزارت نفت پیشنهاد شده بودند که فقط اموال غیر منقول ایشان با ارزشی معادل 70 میلیارد تومان برابری می کرد. آنهم اینکه تمام اینها فقط در عرض ده الی پانزده سال فعالیت اقتصادی از نوع بساز و بفروش در همکاری با شهرداری تهران که قسمت عمده آن در دوران مدیریت آقای رئیس جمهور در شهرداری حاصل شده بود. بنابراین لازم نیست که خیلی مته به خشخاش گذاشته شود تا اثبات شود داشته های آقای کردان چقدر است و آیا این داشته ها محصول کار و تلاش فردی ایشان در دوران کار مدیریتی است یا محصول استفاده از رانت قدرت و ثروت؟ آیا کسب حلال یک مدیر با اشتغالات شدید و وقت گیر می تواند منجر به اندوخته بالا بشود یا عوامل دیگری دست اندرکار تولید ثروت برای اینگونه مدیران هستند که اصلاً اینها به این قلم ارتباطی پیدا نمی کند و همین مقدار را هم از وهمیات و گمانیات سایرن وام گرفته که صحت و سقم آن هم بر گردن راوی باشد و خواننده محترم از این قلم آنها را ناشنیده بگیرد.

آنچه که به این قلم مربوط است نقد کاغذپاره خواندن مدرک تحصیلی برای خدمتگزاری است. آیا شایسته یک رئیس جمهور انقلابی و محترم است که مدرک نحصیلی آنهم در سطح دکتری را که محصول حداقل 20 الی 21 سال مطالعه و تحقیق و محرومیت های اجتماعی و اقتصادی و غربت کشیدن ها و زحمات بی حد و اندازه یک محقق می باشد را با کاغذ پاره تشبیه کنند؟ در دفاع از ایشان باید بگویم ایشان اینگونه مدارک که با زحمات طاقت فرسا کسب شده و پشتوانه آن علم و آگاهی و توان خدمت گزاری و سازندگی نیروهای جدید برای جامعه است و الحق مدیریت کشور نیز بنا به فرمایشات حضرت امام (ره) و تاکیدات مکرر رهبر معظم انقلاب و بسیاری از دست اندرکاران بالای نظام باید بر دوش اینگونه دانشگاهیان فهیم و فرهیحته نهاده شود، را با کاغذپاره تشبیه نکردند، بلکه مقصود ایشان مدارک فرمایشی و جعلی که تحت عنوان دکترای افتخاری به برخی از نیروها، با نیات و اهداف خاص داده می شود، بوده است.

اگر واقعاً مقصود رئیس جمهور محترم اینگونه مدارک بوده باشد، ما نیز با ایشان همداستان هستیم. چرا باید ذکر عنوان دکتر یا مهندس آنقدر برای اهل سیاست مهم باشد که برای کسب این عنوان حاضر باشند بخش قابل توجهی از اندوخته خود را خرج کنند تا ضمن کسب مدرک جعلی و افتخاری و یا مدارک مفتی که نوعاً از طرق برخی از دانشگاههای توصیه پذیر و درآمد جو ارائه می شود، کلی هم خرج تعدادی از طرفداران یا دور قاب چینان خود بکنند که در مجامع و محافل آنقدر از ایشان به عنوان دکتر یا مهندس یاد کنند تا این عنوان برایشان جا بیفتد!!. آیا رئیس جمهور محترم اراده ای برای کسب اطلاع از تعدادی از افراد مشمول این برنامه تهوع آور دارند که ببینند در عالم سیاست کدام دسته از افراد بیشتر مبادرت به چنین کارهایی کرده اند؟!! آیا برای نظام این مهم نیست که با نیروهای علمی حقیقی رو به رو باشد یا اینکه نیروهایی که بر اثر تجربه فقط نحوه رفتار سیاسی را با همه دوز و کلک هایش آموخته و با استفاده از تیمی مطیع و فرمانبردار تطمیع شده و منفعت جو، قدرت مدیریت تحکمی بر بخش هایی از جامعه را پیدا می کنند، یا اینکه درصدد است ضمن تحمل تلخی ها و نیش ها از نقدهای دلسوختگان با محتوای علمی غنی استفاده لازم را بنمایند؟!!

با این اوصاف باید دید آیا رئیس جمهور شجاعت اعتراف به اشتباه خود را دارند و از نیروهای فهیم و علیم دانشگاهی و صاحبان مدارک واقعی علمی به خاطر کاغذ پاره خواندن آن ها عذرخواهی خواهند کرد؟

دردهای زیادی در جامعه برای نیروهای از خود گذشته وجود دارد که با دیدن جایگاه غاصبانه تعدادی از نیروهای سیاس و مزور ناچار از سکوت و فروخوردن غصه هایشان هستند. اگر بگوئیم چشم و گوش نظام از تعدادی از این مسائل آگاهی ندارد به وضوح مرتکب دروغ شده ایم و اگر بگوئیم علیرغم این نیاز است که این نیروها را تحمل کنیم، آنگاه تعداد زیادی از نیروهای مخلص و خوب نظام را به کنج رانده و آنها را به سمت دیگری هل داده ایم. آیا واقعاً توان تشخیص آنهایی که از موقعیت ها استفاده های شخصی یا گروهی کرده اند سخت است؟ یا تعداد آنها آنقدر زیاد است که در صورت اقدام ممکن است کسی در دور و اطراف برای اداره امور باقی نماند. به هرحال مردم بر سبیل عادت جستجوگر نتیجه اند ولی باز هم به خاطر تعصب ها ناچار به سکوت نفس گیری هستیم و اعتقاد داریم مسائل سایرین در موقعیت وزارت کمتر از هم استانی های ما نیست و عادت مازندرانی ها این است که تمام نقاط ضعف ها را بدون هیچ دلیلی تابلو کرده و تا از رونق انداختن چنین نیرویی دست از تلاش بر نمی دارد. ما برای این نیروی انتخاب شده آرزوی توفیق داریم ولی هشدار می دهیم که متاسفانه آینده کاری سختی در پیش روی دارند و مخالفین به این راحتی آرام نخواهند نشست.

دکتر غلامعلی رنجبر


استفاده از اين خبر فقط با ذكر نام شمال نيوز مجاز مي باشد .
ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();
نظرات خوانندگان :

نا شناس 2 شهريور 1387
از تیز بینی و درایت آقای دکتر رنجبر متشکریم.
نا شناس 3 شهريور 1387
اگر مدرک"کردان"واقعا جعلی باشه آبروی مازندران و مازندرانیها رفته-حالا اون موقع دیگه چه اهمیتی داره که به مدرک کاغذ پاره بگن یا قاب بگیرن و دم ورودی استان مازندران آویزونش کنن.البته جناب دکتر رنجبر حق دارن که به بی احترامی نسبت به مدرک تحصیلی اعتراض کنن.ولی اصل قضیه چیز دیگریست.چرا ما به جزئیات نگاه میکنیم؟همینه که پیشرفت نمیکنیم چون همیشه همین پایینها گیر میکنیم و دیگه به بالاها نمیرسیم،در حالیکه من فکر میکنم باید از بالا به پایین نگاه کرد.
ق/علی شاعری 4 شهريور 1387
اقای دکتر رنجبر از اینکه هنوز حال و حوصله داری خیلی امیدوار شدم و به خودم یک کارت زرد دادم ! اما وقتی مقداری تامل کردم دیدم انقدرها هم
که میگن حال و حوصله نداری بلکه برای اثبات تفاوت میان مدرک خودت
با جناب کردان و از همه مهمتر اعلام مواضع ثانویه سیاسی و ......از گذشته !
این چند سطر را نوشتی که در جای خودش قابل .... است .
جای تعجب دارد از تحصیلکرده ای که سالها کار سیاسی و اجرایی کرده نداند
که رییس جمهور محترم وقتی در برابر این همه عکس العمل علما/ نمایندگان/
دانشجویان/مردم و ....در ارتباط با حرفهای بی ربط معاونش اقدامی صورت نمیدهد چطور میاید در این مورد عذرخواهی میکند!
دکتر جان استانه تحمل خودت را با بر خورداری از دستاوردهای این چند سال اخیر بالا ببر تا زمانه بر تو دوست عزیزم سخت نگذرد / ارادتمند:ق-شاعری
نا شناس 4 شهريور 1387
دوست عزیز جناب آقای ق شاعری
با تشکر از ابراز نظر هدف انتقاد از رئیس جمهور محترم نبود بلکه هدف هشداری بود که دیگران به خودشان اجازه ندهند مدرک تحصیلی یک متخصص سطح بالای مملکت را با آن همه زحمتی که برای تحصیل آن کشیده می شود ناچیز و بی ارزش نشمارند. یادم هست زمانی در استرالیا بودم و اعلان شده بود که رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی وقت از دانشگاه نیوساوت ولز مدرک دکترای شیمی را گرفته است. به نحوه اخذ مدرک ایشان حساس شدم و پس از پی گیری دریافتم (بر حسب نقل) که نامبرده با اجیر کردن یک نفر شیمیست در آزمایشگاه که قطعاً با پرداخت پول کلانی همراه بوده کلیه مراحل تهیه و تصویب پروپوزال و انجام آزمایش های مربوط به پایان نامه و نوشتن و تصحیح آن توسط استاد راهنما و سپس ارسال برای داوری و اعمال تصحیحات بر اساس نظرات داوران و ... را انجام داده و پس از صدور مدرک توسط دانشگاه به همراه سفیر وقت ایران در استرالیا و سرپرست دانشجویان ایرانی به صورت یک هیات بلندمرتبه سیاسی وارد دانشگاه شده و جلسه فیرول (Fairwell) نامبرده را برگزار و کلی باعث مسخره ایران و ایرانی در آنجا شده بود. همین دانشگاه آزاد ما با قراردادهای دوجانبه با همین دانشگاه آکسفورد و پرداخت هزینه های بسیار بالا در صدد برگزاری دوره های دکتری است که خدا می داند چی از تویش در می آید. بگذاریم و بگذریم
ق/علی شاعری 5 شهريور 1387
دکتر جان میدونی ما همیشه خود را شاگرد شما معرفی میکردیم- حالا هم هستیم/ به دل نگیر
بنظر میرسد دست و ... پری داری !!!
گویا تا شریک پیدا کنی یک برگ جدید رو میکنی.
روزهای انتشار پیام اوران قسط بخیر _ انشاا...پاینده باشی.
پژمان 11 شهريور 1387
جناب دکتر بخوانند :
از زمان معرفی کردان بعنوان وزیر کشور تا کنون خیلی ها تحت عناوین مختلف ( حالا بماند با چه نیاتی ) سعی در زیر سوال بردن این انتخاب داشتند. اصلاح طلب, اصولگرا, ورشکسته های سیاسی, مخالفین دولت, اپوزیسیون های خارج از کشور, ایرانی ,خارجی, مازندرانی ساروی و ..... این آخری شما بودید که نوع اعتراض شما هم در نوع خودش جالب هست. امیدوارم که نیت شما از درج این مطلب واقعا احساس وظیفه و احترامی که برای جایگاه علم و دانش قائلید باشد که برای همه ی ما نیز چنین است.
در همین راستا می خواهم خدمت همه ی کسانی که بعنوان منتقدان دلسوز دولت نسبت به این مسئله واکنش نشان دادند مطالبی را عارض شوم :
اولا : اینکه چه جریانی پشت این قضیه خوابیده است که سعی دارد این مسئله را( حتی پس از گذشت هفته ها ) همچنان زنده نگه دارد و چه هدفی را از این عمل دنبال میکند برای خود من هم سوال است؟
ثانیا : ارزش و احترام علم و جایگاه آن برای همه محترم و مقدس است ولی آیا چنین برداشتی از گفته ی رئیس جمهور میشود؟ این طور که شما بیان کردید میبایست جایگاهی برای علم و تخصص در دولت احمدی نژاد وجود نداشته باشد ولی آیا واقعا چنین است؟ کافیست نگاهی به میانگین سطح تحصیلات وزرا و مدیران بیندازیم, کافیست به ارتباط تنگاتنگ دولت و نخبگان نگاهی نظری بیافکنیم و صدها آیه و نشانه بر این مدعا که میتواند نتیجه ی همین رویکرد دولت باشد.آیا ایجاد حاشیه برای کسی که هم منتخب دولت ( مردم ) و مجلس و نیز کسی که سوابق اجرایی و مدیریتی موفقی در عرصه ی خدمت گزاری به کشور را دارد رواست و حال شما از منتخب او انتظار دارید چه عکس العملی در قبال این رفتار کینه جویانه نشان دهد؟ بجاست که داشتن یک مدرک تحصیلی در قبال این همه توانایی و سابقه اجرایی ورق پاره هایی بیش نیست.
ثالثا : کجا بودند دوستاران و محبان علم و تحصیل زمانی که مدرک دانشگاه هاوایی و موسسا تی از این دست یک شبه مسئولین ما را به جایگاه رفیع تخصص و دانش می رساند؟؟ همان هایی که بجای اعتراض وخلع آن مسئولین و استیضاح وزیر علوم و ... سکوت اختیار کردند و سعی در کمرنگ کردن و دفن کردن قضیه داشتند؟؟ ( خوب شاید آن زمان مصلحت نظام اقتضا میکرد؟؟؟؟؟!!!! ) و حالا دایه ی محربان تر از مادر شده اند؟؟
رابعا : اگر شما برای علم و تخصص احترام قائلید باید در قبال عدم بکار گیری دانش و تخصص در جایگاه شایسته ی آن معترض باشید که سکوت در برابر آن بزرگ ترین خیانت و تهمت به علم و عالم است نه در برابر داشتن و یا نداشتن صرفا یک مدرک مصلحتی!! آیا وزرای سابق کشور دکترای تخصصی وزارت کشور داشتند و یا آیا وزرای اسبق امور خارجه مدرک تحصصی این کار را داشتند ؟ آیا داشتن صرفا یک مدرک در یک رشته ای برای تصدی یک جایگاه کافیست ؟ چرا دلسوزان جایگاه علم , تخصص و متخصص با این همه احترامی که نسبت به آن قائلند نسبت به این بی احترامی و توهینی که به علم و جایگاه آن شده است سکوت کردند و میکنند؟؟!! کدامیک از وزارای پیشین دولت های قبل و یا حتی حالا با مدرک و دانش تخصصی آن جایگاه در آن را بر عهده کرفتند؟ ایا آن زمان علم و تخصص ارزش و احترامی نداشت ؟ اینجاست که نیت ها و هدف ها از طرح چنین مسائلی اشکار میشود!!!
در پایان از خداوند منان عاجزانه میخواهم که دوستداران و خیر خواهان این ملت را سرافراز و پیروز و بد خواهان و دشمنان آن را براه راست هدایت فرماید. والسلام خدایا چنان کن سرانجام کار تو خوشنود باشی و ما رستگار
غلامعلی رنجبر 16 شهريور 1387
دوست عزیز و گرامی که از معرفی خود امتناع فرمودید:
مقاله در صدد انتقاد از آقای کردان نبوده و ضمناً در صدد طرفداری از ایشان نیز نبوده است. القاء چنین مطلبی به برداشت سطحی خواننده بر می گردد. مقاله در صدد نقد رئیس جمهور محترم برای مواظبت بیشتر در استخدام واژه ها بوده است.

این مقاله اصلاً برای دفاع از جایگاه علم به تقسیم بندی اصولگرایی و اصلاح طلبی مرسوم در عرصه سیاست نگاهی ندارد. تنها موضوع آن وقوع حادثه در زمان حاضر است. قطعاً نگارنده مطلب، استفاده های نابجا از مدارک جعلی، ساختگی و پولکی اعم از دانشگاه هاوایی و یا هر دانشگاه دیگر را خیانت به علم، خیانت به کشور و نسل های آینده می داند و از بیان آن ابایی ندارد. از سیاق نظرتان احساس می شود که نسبت به اینجانب شناخت نیم بندی دارید و می دانید که نه کشته و مرده اصلاح طلبان هستم و نه فدایی و ملتمس اصولگرایان و اعتقاد راسخ به پیروی محض از رهبری و مشی ایشان دارم. موضوع آقای کردان را که از دوستان قدیمی اینجانب می باشند تمام شده تلقی نموده و دوست دارم حال که به عنوان وزیر معرفی شدند همه به ایشان کمک کنیم تا موفق بشوند و موجب آبرویی برای مازندران بخصوص ساروی ها باشند. من بقیه وزرا را بهتر از ایشان نمی بینم که بخواهم موجبات تضعیف ایشان را فراهم نمایم. و این سخن آخر من است.

موفق باشید

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 3.162 seconds.